• Poďakujme učiteľom

    Poďakujme učiteľom

    Dňa 28. marca si pripomíname výročie narodenia J.A. Komenského, ktorý presadzoval právo na výchovu a vzdelávanie pre všetky deti bez ohľadu na pôvod. Žiaci našej školy vyrobili pre svojich učiteľov pozdravy s krásnymi citátmi. Takto si tento deň pripomenuli a poďakovali sa im za ich prácu.

  • Fašiangová veselica

    Fašiangová veselica

    Fašiangy charakterizujú najmä ľudové veselice, plesy a karnevaly. V našej škole sa 15.2.2023 uskutočnila fašiangová veselica. Žiaci si v ŠKD zhotovili masky a škrabošky a v karnevalovom sprievode si zaspievali fašiangové pesničky. Staršie žiačky nám zatancovali moderný tanec a všetci dostali možnosť odfotiť sa vo fotopaneli.

  • Nenechajme zvieratká hladné

    Nenechajme zvieratká hladné

    Zima je pre voľne žijúce zvieratá ťažkým obdobím. Prežiť im ho pomáhajú starostliví lesníci. O vtáčiky žijúce v okolí našej školy sa postarali naši žiaci. Urobili pre nich kŕmidlá a zásobili ich semienkami.

  • Lego deň

    Lego deň

    Detské stavebnice u detí rozvíjajú kreativitu, strategické myslenie a technické zručnosti, ktoré neskôr vedia využiť pri realizovaní rôznych projektov. Pestrofarebné LEGO sme so žiakmi našej školy využili na hodinách pracovného vyučovania i aktivitách v ŠKD a spoločne sme postavili niekoľko stavieb.

  • Ateliér na snehu

    Ateliér na snehu

    Túto zimu sme snehovú nádielku čakali dosť dlho. V januári sme sa jej konečne dočkali a tento dar prírody využili naplno. Do snehových výtvorov sme sa pustili s chuťou a hlavne rýchlo, aby nám slnečné lúče a dažďové kvapky sneh nezobrali. 

  • Florbalový turnaj

    Florbalový turnaj

    25. januára sa v našej škole žiaci prvého aj druhého stupňa zapojili do florbalového turnaja. Na pravidlá dohliadal učiteľ telesnej výchovy. Diváci videli množstvo súbojov a veľa  pekných gólov. 

     

  • Rozprávkový advent

    Rozprávkový advent

    Vianoce sú pre všetky deti kúzelnými sviatkami, ktorým predchádza obdobie  vzrušujúceho očakávania. Toto kúzlo prežívajú aj rozprávkoví hrdinovia, ktorí pred Vianocami prežívali veselé, ale aj smutné chvíle. Veselé chvíle prežívali zvieratká z príbehu o vianočnom stromčeku, ktoré dostali darčeky povešané na jedličke v lese. Smutným a dojímavým príbehom o dievčatku so zápalkami sme si pripomenuli, aby sme boli viac všímaví, empatickí a starostliví, nielen v období Vianoc, ale aj po celý rok.

  • Vianočné tvorivé dielne

    Vianočné tvorivé dielne

    Začínajúcim sa adventným časom si čoraz viac uvedomujeme blízkosť Vianoc. Tradíciou, ktorou si v našej škole spríjemňujeme a dotvárame toto čarovné obdobie plné očakávania, sa stali tvorivé dielne. Výrobky, ktoré zhotovili deti z prírodného a technického materiálu vdýchli neopakovateľné kúzlo Vianoc priestorom našej školy.

  • Ovocie a zelenina - to mi chutí!

    Ovocie a zelenina - to mi chutí!

    Jeseň pani bohatá, farbí listy do zlata... .Jesenné počasie nie je len krásne, ale prináša i hmly a chlad a s tým spojené choroby. Preto sme si s deťmi v ŠKD posilnili imunitu. Didaktickou aktivitou „Ovocie, zelenina - to mi chutí!“ sme zmyslami spoznávali rôzne druhy ovocia a zeleniny. Najviac zábavy sme zažili pri samotnom ochutnávaní so zaviazanými očami. Bola to veru farebná hostina plná chutí, ale i zdravia.

  • Smiem, či nesmiem?

    Smiem, či nesmiem?

    Slušné správanie získavame už v ranom detstve. Redukovať už nadobudnuté zlozvyky a návyky je ťažké. Touto aktivitou v ŠKD sme chceli vytvoriť v oddeleniach ŠKD výchovné spoločenstvo nabádajúce deti k prosociálnosti, empatii, poukázať na dôsledky negatívneho správania a viesť deti k rešpektovaniu dohodnutých pravidiel. Deti si tieto návyky osvojovali didaktickou hrou ,,Zvedavé vrecúško“ a prezentáciou ,,Čo sa môže a čo nie“.

  • Čarovná jeseň

    Čarovná jeseň

    Prečo sú listy farebné a dni kratšie? Prečo je hmla a kde sa vzala? To boli časté otázky, na ktoré sme počas týchto dní hľadali so žiakmi odpovede. Počas našich aktivít na hodinách výtvarnej, pracovnej výchovy a v ŠKD sme využili celú jesennú paletu farieb a prírodných materiálov. Zhotovili sme si množstvo krásnych výrobkov, ktoré zdobia triedy a chodby našej školy.

  • Riaditeľské voľno 18.11.2022

    Riaditeľstvo Špeciálnej základnej školy v Polomke oznamuje žiakom a rodičom žiakov, že podľa § 150, ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov  udeľuje žiakom riaditeľské voľno dňa 18.11.2022 t.j. v piatok  z organizačných dôvodov.

  • Moja cesta do školy

    Moja cesta do školy

    Čítaním príbehu o Magde a Peťovi sme deti motivovali k dopravnej aktivite, ktorá sa uskutočnila v ŠKD v mesiaci september. Deti odpovedali na kladené otázky. Nasledovala jazda na bicykli, kde riešili rôzne dopravné situácie, učili sa pravidlám a bezpečnosti pri jazde na bicykli. V pracovnom liste určovali názvy rôznych dopravných prostriedkov. Potom sme spoločne pomenovali časti bicykla. Cieľom tejto aktivity bolo uvedomiť si zodpovednosť za svoje konanie a osvojiť zásady správania sa na cestnej komunikácii a bezpečnej jazdy na bicykli.

  • Rozlúčka s letom

    Rozlúčka s letom

    Leto je už nenávratne preč, teplé dni sa opäť raz skončili. Deti zo školského klubu sa rozhodli rozlúčiť s poslednými teplými dňami. Spoločne z prírodných materiálov vytvorili postavu letnej víly. Preukázali svoj talent, predstavivosť a usilovnosť. Hudobno - pohybovou hrou „Na venček“ privolali farebnú jeseň.

  • Veľa lásky v jednej obálke

    Veľa lásky v jednej obálke

    Starnutie je zákonitý, nezvratný a prirodzený proces. Mesiac október sa nesie v duchu úcty k starším, či už k starým rodičom, susedom, priateľom, alebo známym. Preto sme si v našom ŠKD s deťmi pripomenuli našich starých rodičov v rozhovoroch a pri tejto príležitosti sme pre nich pripravili pekné pozdravy s básničkou.

  • Čistá cestička do školy

    Čistá cestička do školy

    Naša planéta je náš jediný domov, ktorý máme a je potrebné, aby sme sa do jej obnovy a ochrany zapojili všetci. Ako jednotlivci máme moc vyjadriť svoj hlas prostredníctvom našich rozhodnutí a našich činov. Preto sme sa aj my na našej škole rozhodli usporiadať brigádu, ktorú sme nazvali Čistá cestička do školy. Žiaci sa zapojili k tomu, aby bolo v okolí našej školy čistejšie prostredie. Ako každý rok, tak aj teraz vyzbierali mnoho odpadkov po nevychovaných spoluobčanoch, ktorí si mýlia našu krásnu prírodu so smetiskom. Okrem toho si žiaci vyčistili a upravili cestičku, ktorá ich sprevádza každý deň do školy. Dôležité však je to, že naši žiaci sa starajú o prírodu  počas celého školského roka.

  • Nechceme sa nudiť

    Nechceme sa nudiť

    Deti sa veľmi rady hrajú. Pri hre sa zabavia a odreagujú. Ak spojíme hru s pohybom na čerstvom vzduchu a zábavou, dobrá nálada je zaručená. Žiaci našej školy si 28.9.2022 na miestnom detskom a futbalovom ihrisku spoločne zasúťažili a zabavili sa pri plnení zaujímavých pohybových aktivít. Zapojili sa do cyklistickej a loptovej štafety, preťahovali sa lanom, loptičkou triafali do farebnej pohárovej pyramídy a prechádzali tunelom. Všetky aktivity zakončili futbalovým turnajom. ​​​​​​​

  • MDD - hýbe sa celá škola

    MDD - hýbe sa celá škola

    Tak ako každý rok, aj teraz žiakom našej školy k ich sviatku MDD v mene pedagógov zablahoželala pani riaditeľka. S turistickým elánom sme spolu vykročili v peknom počasí plniť športové disciplíny v krásnom prostredí lyžiarskeho strediska Bučník. Žiaci v družstvách plnili nasledujúce úlohy – prechod po pohyblivom chodníku, skákanie vo vreci, beh do kopca, hod šiškou na cieľ a svoje  vedomosti si overili aj pri rozlišovaní domácich a lesných zvierat. Únava neprichádzala a žiaci pokračovali v loptových hrách a naháňačkách. Starší žiaci sa spolu s pedagógmi a terénnymi sociálnymi pracovníčkami v Polomke  postarali o opekačkové občerstvenie a pani asistentky o sladký koláč. Tešíme sa na budúcoročnú oslavu MDD.

  • Nakresli si svoje ruky

    Nakresli si svoje ruky

    Každé dieťa túži po skutočnom priateľstve. Je to tá najprirodzenejšia túžba človeka. Viac ako čakať, sa nám oplatí o dobré priateľstvo bojovať. Aktivitou „Nakresli si svoje ruky,“ sme sa postupnými krokmi snažili u detí rozvíjať kamarátske vzťahy. Činnosť sme realizovali na školskom dvore. Deti sediac v kruhu si farebnými kriedami na asfalt obkresľovali ruky svojho kamaráta, ktoré sa spojili do jedného kruhu. Kruh znázorňoval priateľstvo celej skupiny. 

  • Chcem ti poďakovať

    Chcem ti poďakovať

    Deň matiek je dňom, kedy vzdávame úctu všetkým matkám na svete. Na Slovensku ho oslavujeme druhú májovú nedeľu. Naši žiaci spolu s deťmi ŠKD poďakovali mamám za ich starostlivosť a lásku vlastnoručne vyrobenými darčekmi. ,,Rozmýšľal som celý deň, čo ti mamka darujem. Rúčky moje vravia, že ti pekný darček spravia. Šikovné sú, veď to vieš, dnes si darček pozrieť smieš.“ Pozrite si aj vy čím obdarovali svoje mamičky.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Špeciálna základná škola Polomka
    Štúrova 60, 976 66 Polomka
  • +421 486193121
    riaditeľ školy - 0911 361 202
    zástupkyňa riaditeľa školy - 0910 766 782

Fotogaléria